Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton1167g1261kcal263.8g0g21g0g
Pinaatti 350g47kcal5.7g1.4g1.1g4.6g
Sipuli (kuorittu)584g158kcal7.6g28g1.2g9.9g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g700g142kcal4.2g26.6g2.1g9.8g
Sitruunamehu, laimentamaton47g10kcal0.1g0.7g0g0g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g58g468kcal0g0g58.4g0g
Suolapähkinä 154g919kcal38.3g15.4g76.7g11.6g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 992g872kcal50.6g114.1g11.9g49.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8106g7751kcal740.6g372.4g344.8g171g
Valittu annoskoko4053g3875kcal370.3g186.2g172.4g85.5g
Annoskoko puolitettuna2027g1938kcal185.2g93.1g86.2g42.8g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200709