Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton1334g1441kcal301.5g0g24g0g
Pinaatti 400g53kcal6.5g1.6g1.2g5.2g
Sipuli (kuorittu)667g180kcal8.7g32g1.3g11.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g801g163kcal4.8g30.4g2.4g11.2g
Sitruunamehu, laimentamaton53g11kcal0.2g0.9g0g0.1g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g67g534kcal0g0g66.7g0g
Suolapähkinä 176g1050kcal43.7g17.6g87.7g13.2g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 1134g997kcal57.8g130.4g13.6g56.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9264g8858kcal846.4g425.8g393.8g195.4g
Valittu annoskoko4632g4429kcal423.2g212.9g196.9g97.7g
Annoskoko puolitettuna2316g2215kcal211.6g106.5g98.5g48.9g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200709