Kanaa piri piri

Kanaa piri piri 3-4:lle

* broilerin rintafileepihvejä 500g
* 250 g (salotti) sipulia
* 2 isoa tomaattia
* 1 purkki isoja valkoisia papuja
* (1 dl vettä)
* 150 g pinaattia
* suolaa ja mustapippuria

Piri piri -kastikkeeseen:

* 0,5 sitruunan mehu
* 0,25 dl (avokado) öljyä
* 4 kuivattua piri piriä tai jauhetta

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Kuori ja lohko sipulit.

Lohko myös tomaatit.

Laita kanat, sipulit ja tomaatit uunivuokaan ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista noin 35-40 minuuttia.

Murskaa piri pirit morttelissa tai muilla keinoin.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Valele tai sivele kanoja kastikkeella 3-4 kertaa paistamisen aikana.

Tai heitä kastike sekaan jos haluat oikaista ;)

Pavut ja veden voi heittää vuokaan, kun vuoka on ollut uunissa noin 20 minuuttia.

Kun ruoka on valmista, ota vuoka uunista, ja kanat hetkeksi pois.

Kääntele pinaatti kastikkeen sekaan.

Voi olla hyvä idea, ettei pinaatti tässä vaiheessa ole jäistä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 579 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pirkka broilerin rintafileepihvi maustamaton1668g1801kcal376.9g0g30g0g
Pinaatti 500g67kcal8.1g2g1.5g6.5g
Sipuli (kuorittu)834g225kcal10.8g40g1.7g14.2g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1001g203kcal6g38g3g14g
Sitruunamehu, laimentamaton67g14kcal0.2g1.1g0g0.1g
Avokadoöljy, extra virgin (Fontana), annos 10g83g668kcal0g0g83.4g0g
Suolapähkinä 220g1313kcal54.7g22g109.6g16.5g
Valkoinen papu tomaattikastikkeessa 1418g1246kcal72.3g163g17g70.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11580g11072kcal1058g532.2g492.4g244.4g
Valittu annoskoko5790g5536kcal529g266.1g246.2g122.2g
Annoskoko puolitettuna2895g2768kcal264.5g133.1g123.1g61.1g
Arvot/100g100g96kcal9.1g4.6g4.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=200709