Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 292g70kcal5.3g6.4g0.9g6.7g
Parsakaali brokkoli 292g102kcal13.5g5.7g0.9g7.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g152g43kcal0.9g9g0.3g3.8g
Paprika punainen 140g41kcal1.3g6.3g0.6g2.7g
Ruokakerma Valio 4% K&P146g88kcal1.5g6.6g5.8g0.9g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g58g88kcal9.3g1.3g5.3g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g44g129kcal14.4g0.6g7.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2247g1120kcal92.4g71.8g42.4g43g
Valittu annoskoko1124g560kcal46.2g35.9g21.2g21.5g
Annoskoko puolitettuna562g280kcal23.1g18g10.6g10.8g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900