Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 334g80kcal6g7.3g1g7.7g
Parsakaali brokkoli 334g117kcal15.4g6.5g1g8.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g173g49kcal1g10.3g0.3g4.3g
Paprika punainen 160g47kcal1.5g7.2g0.6g3g
Ruokakerma Valio 4% K&P167g100kcal1.7g7.5g6.7g1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g67g100kcal10.7g1.5g6g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g50g148kcal16.5g0.7g8.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2568g1281kcal105.6g82g48.2g48.8g
Valittu annoskoko1284g640kcal52.8g41g24.1g24.4g
Annoskoko puolitettuna642g320kcal26.4g20.5g12.1g12.2g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900