Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 375g90kcal6.8g8.3g1.1g8.6g
Parsakaali brokkoli 375g132kcal17.3g7.3g1.1g9.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g195g55kcal1.2g11.6g0.4g4.9g
Paprika punainen 180g53kcal1.7g8.1g0.7g3.4g
Ruokakerma Valio 4% K&P188g113kcal1.9g8.4g7.5g1.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g75g113kcal12g1.7g6.8g0.2g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g56g166kcal18.6g0.7g9.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2889g1441kcal119g92.2g54.4g55.2g
Valittu annoskoko1445g720kcal59.5g46.1g27.2g27.6g
Annoskoko puolitettuna722g360kcal29.8g23.1g13.6g13.8g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900