Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 42g10kcal0.8g0.9g0.1g1g
Parsakaali brokkoli 42g15kcal1.9g0.8g0.1g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g22g6.1kcal0.1g1.3g0g0.5g
Paprika punainen 20g5.9kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Ruokakerma Valio 4% K&P21g13kcal0.2g0.9g0.8g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g8.3g13kcal1.3g0.2g0.8g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g6.3g18kcal2.1g0.1g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana321g160kcal13.2g10.2g6g6g
Valittu annoskoko161g80kcal6.6g5.1g3g3g
Annoskoko puolitettuna80g40kcal3.3g2.6g1.5g1.5g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900