Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 417g100kcal7.5g9.2g1.3g9.6g
Parsakaali brokkoli 417g146kcal19.3g8.1g1.3g10.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g217g61kcal1.3g12.9g0.4g5.4g
Paprika punainen 200g59kcal1.9g9g0.8g3.8g
Ruokakerma Valio 4% K&P208g125kcal2.1g9.4g8.3g1.3g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g83g125kcal13.3g1.8g7.5g0.2g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g63g185kcal20.6g0.8g10.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3210g1601kcal132g102.4g60.4g61.4g
Valittu annoskoko1605g801kcal66g51.2g30.2g30.7g
Annoskoko puolitettuna803g400kcal33g25.6g15.1g15.4g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900