Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 584g140kcal10.6g12.8g1.8g13.4g
Parsakaali brokkoli 584g205kcal27g11.4g1.8g14.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g304g85kcal1.8g18.1g0.6g7.6g
Paprika punainen 280g82kcal2.6g12.6g1.1g5.3g
Ruokakerma Valio 4% K&P292g175kcal2.9g13.1g11.7g1.8g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g117g175kcal18.7g2.6g10.5g0.2g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g88g258kcal28.9g1.1g14.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4494g2241kcal185g143.4g84.8g85.8g
Valittu annoskoko2247g1121kcal92.5g71.7g42.4g42.9g
Annoskoko puolitettuna1123g560kcal46.3g35.9g21.2g21.5g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900