Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 667g161kcal12.1g14.7g2g15.3g
Parsakaali brokkoli 667g234kcal30.8g13g2g16.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g347g97kcal2.1g20.6g0.7g8.7g
Paprika punainen 320g94kcal3g14.4g1.3g6.1g
Ruokakerma Valio 4% K&P334g200kcal3.3g15g13.3g2g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g133g200kcal21.3g2.9g12g0.3g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g100g295kcal33g1.3g17g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5136g2561kcal211.2g163.8g96.6g98.2g
Valittu annoskoko2568g1281kcal105.6g81.9g48.3g49.1g
Annoskoko puolitettuna1284g640kcal52.8g41g24.2g24.6g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900