Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 750g181kcal13.6g16.5g2.3g17.3g
Parsakaali brokkoli 750g263kcal34.7g14.6g2.3g18.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.8g
Paprika punainen 360g105kcal3.4g16.2g1.4g6.8g
Ruokakerma Valio 4% K&P375g225kcal3.8g16.9g15g2.3g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g150g225kcal24g3.3g13.5g0.3g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g113g332kcal37.1g1.5g19.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5778g2881kcal237.8g184.4g108.8g110.6g
Valittu annoskoko2889g1441kcal118.9g92.2g54.4g55.3g
Annoskoko puolitettuna1445g720kcal59.5g46.1g27.2g27.7g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900