Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 83g20kcal1.5g1.8g0.3g1.9g
Parsakaali brokkoli 83g29kcal3.9g1.6g0.3g2.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g43g12kcal0.3g2.6g0.1g1.1g
Paprika punainen 40g12kcal0.4g1.8g0.2g0.8g
Ruokakerma Valio 4% K&P42g25kcal0.4g1.9g1.7g0.3g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g17g25kcal2.7g0.4g1.5g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g13g37kcal4.1g0.2g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana642g320kcal26.6g20.6g12.4g12.4g
Valittu annoskoko321g160kcal13.3g10.3g6.2g6.2g
Annoskoko puolitettuna161g80kcal6.7g5.2g3.1g3.1g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900