Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 834g201kcal15.1g18.3g2.5g19.2g
Parsakaali brokkoli 834g292kcal38.5g16.3g2.5g20.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g434g121kcal2.6g25.8g0.9g10.8g
Paprika punainen 400g117kcal3.8g18g1.6g7.6g
Ruokakerma Valio 4% K&P417g250kcal4.2g18.8g16.7g2.5g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g167g250kcal26.7g3.7g15g0.3g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g125g369kcal41.3g1.6g21.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6420g3201kcal264.4g205g121g122.4g
Valittu annoskoko3210g1601kcal132.2g102.5g60.5g61.2g
Annoskoko puolitettuna1605g800kcal66.1g51.3g30.3g30.6g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900