Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1000g241kcal18.1g22g3g23g
Parsakaali brokkoli 1000g351kcal46.2g19.5g3g25g
Porkkana, keskikokoinen 65g520g146kcal3.1g30.9g1g13g
Paprika punainen 480g141kcal4.5g21.6g1.9g9.1g
Ruokakerma Valio 4% K&P500g300kcal5g22.5g20g3g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g200g300kcal32g4.4g18g0.4g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g150g443kcal49.5g1.9g25.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7700g3840kcal316.8g245.6g144.8g147g
Valittu annoskoko3850g1920kcal158.4g122.8g72.4g73.5g
Annoskoko puolitettuna1925g960kcal79.2g61.4g36.2g36.8g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900