Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1167g281kcal21.1g25.7g3.5g26.8g
Parsakaali brokkoli 1167g409kcal53.9g22.8g3.5g29.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g607g170kcal3.6g36.1g1.2g15.2g
Paprika punainen 560g164kcal5.3g25.2g2.2g10.6g
Ruokakerma Valio 4% K&P584g350kcal5.8g26.3g23.3g3.5g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g234g350kcal37.4g5.1g21g0.5g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g175g517kcal57.8g2.3g29.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8988g4482kcal369.8g287g169g171.6g
Valittu annoskoko4494g2241kcal184.9g143.5g84.5g85.8g
Annoskoko puolitettuna2247g1121kcal92.5g71.8g42.3g42.9g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900