Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 125g30kcal2.3g2.8g0.4g2.9g
Parsakaali brokkoli 125g44kcal5.8g2.4g0.4g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g65g18kcal0.4g3.9g0.1g1.6g
Paprika punainen 60g18kcal0.6g2.7g0.2g1.1g
Ruokakerma Valio 4% K&P63g38kcal0.6g2.8g2.5g0.4g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g25g38kcal4g0.6g2.3g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g19g55kcal6.2g0.2g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana962g480kcal39.8g30.8g18.2g18.4g
Valittu annoskoko481g240kcal19.9g15.4g9.1g9.2g
Annoskoko puolitettuna241g120kcal10g7.7g4.6g4.6g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900