Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1334g321kcal24.1g29.3g4g30.7g
Parsakaali brokkoli 1334g468kcal61.6g26g4g33.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g694g194kcal4.2g41.3g1.4g17.3g
Paprika punainen 640g187kcal6g28.8g2.6g12.2g
Ruokakerma Valio 4% K&P667g400kcal6.7g30g26.7g4g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g267g400kcal42.7g5.9g24g0.5g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g200g590kcal66g2.6g34g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10272g5122kcal422.6g327.8g193.4g196.2g
Valittu annoskoko5136g2561kcal211.3g163.9g96.7g98.1g
Annoskoko puolitettuna2568g1281kcal105.7g82g48.4g49.1g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900