Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1501g361kcal27.2g33g4.5g34.5g
Parsakaali brokkoli 1501g526kcal69.3g29.3g4.5g37.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g780g219kcal4.7g46.4g1.6g19.5g
Paprika punainen 720g211kcal6.8g32.4g2.9g13.7g
Ruokakerma Valio 4% K&P750g450kcal7.5g33.8g30g4.5g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g300g450kcal48g6.6g27g0.6g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g225g664kcal74.3g2.9g38.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11556g5762kcal475.6g368.8g217.6g220.6g
Valittu annoskoko5778g2881kcal237.8g184.4g108.8g110.3g
Annoskoko puolitettuna2889g1441kcal118.9g92.2g54.4g55.2g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900