Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 167g40kcal3g3.7g0.5g3.8g
Parsakaali brokkoli 167g59kcal7.7g3.3g0.5g4.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g87g24kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Paprika punainen 80g23kcal0.8g3.6g0.3g1.5g
Ruokakerma Valio 4% K&P83g50kcal0.8g3.8g3.3g0.5g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g33g50kcal5.3g0.7g3g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g25g74kcal8.3g0.3g4.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1284g640kcal52.8g41.2g24.2g24.6g
Valittu annoskoko642g320kcal26.4g20.6g12.1g12.3g
Annoskoko puolitettuna321g160kcal13.2g10.3g6.1g6.2g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900