Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 1668g401kcal30.2g36.7g5g38.4g
Parsakaali brokkoli 1668g585kcal77g32.5g5g41.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g867g243kcal5.2g51.6g1.7g21.7g
Paprika punainen 800g234kcal7.5g36g3.2g15.2g
Ruokakerma Valio 4% K&P834g500kcal8.3g37.5g33.4g5g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g334g500kcal53.4g7.3g30g0.7g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g250g738kcal82.5g3.3g42.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12840g6403kcal528.2g409.8g241.6g245.4g
Valittu annoskoko6420g3201kcal264.1g204.9g120.8g122.7g
Annoskoko puolitettuna3210g1601kcal132.1g102.5g60.4g61.4g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900