Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2000g481kcal36.2g44g6g46g
Parsakaali brokkoli 2000g701kcal92.4g39g6g50g
Porkkana, keskikokoinen 65g1040g291kcal6.2g61.9g2.1g26g
Paprika punainen 960g281kcal9g43.2g3.8g18.2g
Ruokakerma Valio 4% K&P1000g600kcal10g45g40g6g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g400g600kcal64g8.8g36g0.8g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g300g885kcal99g3.9g51g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15400g7679kcal633.6g491.6g289.8g294g
Valittu annoskoko7700g3840kcal316.8g245.8g144.9g147g
Annoskoko puolitettuna3850g1920kcal158.4g122.9g72.5g73.5g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900