Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 208g50kcal3.8g4.6g0.6g4.8g
Parsakaali brokkoli 208g73kcal9.6g4.1g0.6g5.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g108g30kcal0.7g6.4g0.2g2.7g
Paprika punainen 100g29kcal0.9g4.5g0.4g1.9g
Ruokakerma Valio 4% K&P104g63kcal1g4.7g4.2g0.6g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g42g63kcal6.7g0.9g3.8g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g31g92kcal10.3g0.4g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1605g800kcal66g51.2g30.2g30.6g
Valittu annoskoko803g400kcal33g25.6g15.1g15.3g
Annoskoko puolitettuna401g200kcal16.5g12.8g7.6g7.7g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900