Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 250g60kcal4.5g5.5g0.8g5.8g
Parsakaali brokkoli 250g88kcal11.6g4.9g0.8g6.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g130g36kcal0.8g7.7g0.3g3.3g
Paprika punainen 120g35kcal1.1g5.4g0.5g2.3g
Ruokakerma Valio 4% K&P125g75kcal1.3g5.6g5g0.8g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g50g75kcal8g1.1g4.5g0.1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g38g111kcal12.4g0.5g6.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1926g960kcal79.4g61.4g36.6g37.2g
Valittu annoskoko963g480kcal39.7g30.7g18.3g18.6g
Annoskoko puolitettuna482g240kcal19.9g15.4g9.2g9.3g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204900