Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 124g389kcal13.1g73.6g2.7g6.8g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g203g588kcal20.3g115.5g4.7g40.5g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g12g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 11g100kcal0g0g11.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 338g353kcal75.8g0g5.1g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g248g775kcal47.1g12.4g61.9g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g3.4g12kcal0.3g2.6g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)56g45kcal0.8g10.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2448g4523kcal314.8g429.6g171.6g94.6g
Valittu annoskoko1224g2262kcal157.4g214.8g85.8g47.3g
Annoskoko puolitettuna612g1131kcal78.7g107.4g42.9g23.7g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135