Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 14g43kcal1.5g8.2g0.3g0.8g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g23g65kcal2.3g12.8g0.5g4.5g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g1.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 38g39kcal8.4g0g0.6g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g28g86kcal5.2g1.4g6.9g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)6.3g5kcal0.1g1.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana272g503kcal35g47.8g19.2g10.6g
Valittu annoskoko136g251kcal17.5g23.9g9.6g5.3g
Annoskoko puolitettuna68g126kcal8.8g12g4.8g2.7g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.6g7.1g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135