Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 138g433kcal14.5g81.8g3g7.6g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g225g653kcal22.5g128.4g5.2g45g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g14g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 13g111kcal0g0g12.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 250g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 375g392kcal84.2g0g5.6g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g275g862kcal52.3g13.8g68.8g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g3.8g13kcal0.4g2.9g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)63g50kcal0.9g11.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2720g5025kcal349.6g477.6g190.4g105.2g
Valittu annoskoko1360g2513kcal174.8g238.8g95.2g52.6g
Annoskoko puolitettuna680g1256kcal87.4g119.4g47.6g26.3g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.6g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135