Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 165g519kcal17.4g98.1g3.6g9.1g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g270g784kcal27g154g6.2g54g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g17g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15g133kcal0g0g15g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 450g470kcal101.1g0g6.8g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g330g1034kcal62.8g16.5g82.6g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g4.5g16kcal0.5g3.4g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)75g60kcal1.1g14.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3264g6031kcal419.8g572.6g228.6g126.2g
Valittu annoskoko1632g3015kcal209.9g286.3g114.3g63.1g
Annoskoko puolitettuna816g1508kcal105g143.2g57.2g31.6g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135