Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 193g605kcal20.3g114.5g4.2g10.6g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g315g914kcal31.5g179.7g7.3g63.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g19g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 18g155kcal0g0g17.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 350g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 526g549kcal117.9g0g7.9g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g385g1206kcal73.2g19.3g96.3g0g
Suola, annos 3g5.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g5.3g18kcal0.5g4g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)88g70kcal1.3g16.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3808g7036kcal489.4g668.2g266.6g147.4g
Valittu annoskoko1904g3518kcal244.7g334.1g133.3g73.7g
Annoskoko puolitettuna952g1759kcal122.4g167.1g66.7g36.9g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135