Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 220g692kcal23.3g130.8g4.8g12.1g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g360g1045kcal36g205.4g8.3g72.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 20g177kcal0g0g20g0g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 601g627kcal134.8g0g9g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g440g1379kcal83.7g22g110.1g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g6g21kcal0.6g4.6g0.2g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)100g80kcal1.5g19g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4352g8041kcal559.8g763.6g304.8g168.4g
Valittu annoskoko2176g4020kcal279.9g381.8g152.4g84.2g
Annoskoko puolitettuna1088g2010kcal140g190.9g76.2g42.1g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135