Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 248g778kcal26.2g147.2g5.5g13.6g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g405g1176kcal40.5g231.1g9.3g81.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g25g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 23g199kcal0g0g22.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 450g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 676g706kcal151.6g0g10.1g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g496g1551kcal94.1g24.8g123.9g0g
Suola, annos 3g6.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g6.8g23kcal0.7g5.1g0.2g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)113g90kcal1.7g21.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4896g9046kcal629.6g859.2g343g189.4g
Valittu annoskoko2448g4523kcal314.8g429.6g171.5g94.7g
Annoskoko puolitettuna1224g2262kcal157.4g214.8g85.8g47.4g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135