Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 28g87kcal2.9g16.4g0.6g1.5g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g45g131kcal4.5g25.7g1g9g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g2.8g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 50g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 75g78kcal16.8g0g1.1g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g55g172kcal10.5g2.8g13.8g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.8g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)13g10kcal0.2g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana544g1005kcal70g95.8g38g21g
Valittu annoskoko272g503kcal35g47.9g19g10.5g
Annoskoko puolitettuna136g251kcal17.5g24g9.5g5.3g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.6g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135