Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 275g865kcal29.1g163.5g6.1g15.1g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g450g1306kcal45g256.7g10.4g90.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g28g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 25g221kcal0g0g25g0g
Vesi, vesijohtovesi 501g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 751g784kcal168.5g0g11.3g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g551g1723kcal104.6g27.5g137.6g0g
Suola, annos 3g7.5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g7.5g26kcal0.8g5.7g0.2g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)125g100kcal1.9g23.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5440g10051kcal699.8g954.4g381.2g210.4g
Valittu annoskoko2720g5026kcal349.9g477.2g190.6g105.2g
Annoskoko puolitettuna1360g2513kcal175g238.6g95.3g52.6g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135