Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 330g1038kcal34.9g196.2g7.3g18.2g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g541g1567kcal54g308.1g12.4g108.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g33g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 30g266kcal0g0g30g0g
Vesi, vesijohtovesi 601g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 901g941kcal202.1g0g13.5g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g661g2068kcal125.5g33g165.2g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g9g31kcal0.9g6.8g0.2g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)150g120kcal2.3g28.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6528g12061kcal839.4g1145.2g457.2g252.6g
Valittu annoskoko3264g6031kcal419.7g572.6g228.6g126.3g
Annoskoko puolitettuna1632g3015kcal209.9g286.3g114.3g63.2g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135