Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 385g1211kcal40.7g228.9g8.5g21.2g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g631g1829kcal63.1g359.4g14.5g126.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g39g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 35g310kcal0g0g35g0g
Vesi, vesijohtovesi 701g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 1051g1098kcal235.8g0g15.8g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g771g2412kcal146.4g38.5g192.7g0g
Suola, annos 3g11g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g11g36kcal1.1g8g0.3g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)175g140kcal2.6g33.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7616g14071kcal979.4g1336.2g533.6g294.6g
Valittu annoskoko3808g7036kcal489.7g668.1g266.8g147.3g
Annoskoko puolitettuna1904g3518kcal244.9g334.1g133.4g73.7g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135