Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 41g130kcal4.4g24.5g0.9g2.3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g68g196kcal6.8g38.5g1.6g13.5g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g4.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 75g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 113g118kcal25.3g0g1.7g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g83g259kcal15.7g4.1g20.6g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g1.1g3.9kcal0.1g0.9g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)19g15kcal0.3g3.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g1508kcal105.2g143.2g57.2g31.6g
Valittu annoskoko408g754kcal52.6g71.6g28.6g15.8g
Annoskoko puolitettuna204g377kcal26.3g35.8g14.3g7.9g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135