Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 440g1383kcal46.5g261.4g9.7g24.2g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g720g2088kcal72g410.4g16.6g144g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 40g354kcal0g0g40g0g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 1200g1253kcal269.3g0g18g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g880g2754kcal167.2g44g220g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g12g41kcal1.2g9.1g0.3g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)200g160kcal3g38g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8696g16067kcal1118.4g1525.8g609.2g336.4g
Valittu annoskoko4348g8033kcal559.2g762.9g304.6g168.2g
Annoskoko puolitettuna2174g4017kcal279.6g381.5g152.3g84.1g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135