Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 440g1384kcal46.5g261.6g9.7g24.2g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g721g2090kcal72.1g410.8g16.6g144.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 40g354kcal0g0g40g0g
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 1201g1254kcal269.5g0g18g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g881g2757kcal167.4g44g220.2g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g12g41kcal1.2g9.1g0.3g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)200g160kcal3g38g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8704g16081kcal1119.4g1527g609.6g336.6g
Valittu annoskoko4352g8041kcal559.7g763.5g304.8g168.3g
Annoskoko puolitettuna2176g4020kcal279.9g381.8g152.4g84.2g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135