Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 496g1557kcal52.3g294.3g10.9g27.3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g811g2351kcal81.1g462.1g18.6g162.1g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g50g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 45g398kcal0g0g45g0g
Vesi, vesijohtovesi 901g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 1351g1411kcal303.2g0g20.3g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g991g3102kcal188.3g49.5g247.7g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g14g47kcal1.4g10.3g0.3g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)225g180kcal3.4g42.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g18092kcal1259.4g1718g685.6g378.8g
Valittu annoskoko4896g9046kcal629.7g859g342.8g189.4g
Annoskoko puolitettuna2448g4523kcal314.9g429.5g171.4g94.7g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135