Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 55g173kcal5.8g32.7g1.2g3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g90g261kcal9g51.3g2.1g18g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5g44kcal0g0g5g0g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 150g157kcal33.7g0g2.3g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g110g345kcal20.9g5.5g27.5g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g1.5g5.2kcal0.2g1.1g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)25g20kcal0.4g4.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1088g2010kcal140g190.8g76.2g42g
Valittu annoskoko544g1005kcal70g95.4g38.1g21g
Annoskoko puolitettuna272g503kcal35g47.7g19.1g10.5g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135