Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 551g1730kcal58.1g327g12.1g30.3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g901g2612kcal90.1g513.5g20.7g180.2g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g55g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 50g443kcal0g0g50g0g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 1501g1568kcal336.9g0g22.5g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g1101g3446kcal209.2g55.1g275.3g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g15g52kcal1.5g11.4g0.4g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)250g200kcal3.8g47.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g20102kcal1399.2g1909g762g421g
Valittu annoskoko5440g10051kcal699.6g954.5g381g210.5g
Annoskoko puolitettuna2720g5026kcal349.8g477.3g190.5g105.3g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135