Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 69g216kcal7.3g40.9g1.5g3.8g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g113g327kcal11.3g64.2g2.6g22.5g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g6.9g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 6.3g55kcal0g0g6.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 188g196kcal42.1g0g2.8g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g138g431kcal26.1g6.9g34.4g0g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g1.9g6.5kcal0.2g1.4g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)31g25kcal0.5g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1360g2513kcal175g238.6g95.2g52.6g
Valittu annoskoko680g1256kcal87.5g119.3g47.6g26.3g
Annoskoko puolitettuna340g628kcal43.8g59.7g23.8g13.2g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135