Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 83g260kcal8.7g49.1g1.8g4.5g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g135g392kcal13.5g77g3.1g27g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g8.3g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 225g235kcal50.5g0g3.4g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g165g517kcal31.4g8.3g41.3g0g
Suola, annos 3g2.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g2.3g7.8kcal0.2g1.7g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)38g30kcal0.6g7.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g3015kcal209.8g286.4g114.4g63g
Valittu annoskoko816g1508kcal104.9g143.2g57.2g31.5g
Annoskoko puolitettuna408g754kcal52.5g71.6g28.6g15.8g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135