Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 96g303kcal10.2g57.2g2.1g5.3g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g158g457kcal15.8g89.9g3.6g31.5g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g10g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 8.8g77kcal0g0g8.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 175g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 263g274kcal59g0g3.9g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g193g603kcal36.6g9.6g48.2g0g
Suola, annos 3g2.6g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g2.6g9kcal0.3g2g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)44g35kcal0.7g8.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1904g3518kcal245.2g334g133.4g73.6g
Valittu annoskoko952g1759kcal122.6g167g66.7g36.8g
Annoskoko puolitettuna476g880kcal61.3g83.5g33.4g18.4g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=206135