Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa625g106kcal2.5g15.6g3.7g4.4g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)500g830kcal95g0g50g0g
Ranskankerma Valio188g525kcal4.7g6.6g52.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g281g57kcal1.7g10.7g0.8g3.9g
Lihaliemikuutio Maggi14g39kcal1.2g1g3.2g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)125g338kcal37.5g0g21.3g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3590g3822kcal286.8g73.8g263.2g18.8g
Valittu annoskoko1795g1911kcal143.4g36.9g131.6g9.4g
Annoskoko puolitettuna898g956kcal71.7g18.5g65.8g4.7g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690