Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa750g128kcal3g18.7g4.5g5.2g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)600g996kcal114g0g60g0g
Ranskankerma Valio225g630kcal5.6g7.9g63g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g338g69kcal2g12.8g1g4.7g
Lihaliemikuutio Maggi17g46kcal1.5g1.2g3.8g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)150g405kcal45g0g25.5g0g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4308g4587kcal344.2g88.4g315.8g22.4g
Valittu annoskoko2154g2293kcal172.1g44.2g157.9g11.2g
Annoskoko puolitettuna1077g1147kcal86.1g22.1g79g5.6g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690