Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa875g149kcal3.5g21.9g5.2g6.1g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)700g1162kcal133g0g70g0g
Ranskankerma Valio263g735kcal6.6g9.2g73.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g394g80kcal2.4g15g1.2g5.5g
Lihaliemikuutio Maggi19g54kcal1.7g1.3g4.4g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)175g473kcal52.5g0g29.8g0g
Sipuli (kuorittu)88g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5026g5351kcal401.6g103.2g368.6g26.2g
Valittu annoskoko2513g2676kcal200.8g51.6g184.3g13.1g
Annoskoko puolitettuna1257g1338kcal100.4g25.8g92.2g6.6g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690