Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1000g170kcal4g25g6g7g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)800g1328kcal152g0g80g0g
Ranskankerma Valio300g840kcal7.5g10.5g84g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g450g91kcal2.7g17.1g1.3g6.3g
Lihaliemikuutio Maggi22g62kcal2g1.5g5.1g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)200g540kcal60g0g34g0g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5744g6116kcal459g117.8g421.2g30g
Valittu annoskoko2872g3058kcal229.5g58.9g210.6g15g
Annoskoko puolitettuna1436g1529kcal114.8g29.5g105.3g7.5g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690