Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1125g191kcal4.5g28.1g6.7g7.9g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)900g1494kcal171g0g90g0g
Ranskankerma Valio338g945kcal8.4g11.8g94.5g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g506g103kcal3g19.2g1.5g7.1g
Lihaliemikuutio Maggi25g69kcal2.2g1.7g5.7g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)225g608kcal67.5g0g38.3g0g
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6462g6880kcal516.2g132.4g473.8g33.8g
Valittu annoskoko3231g3440kcal258.1g66.2g236.9g16.9g
Annoskoko puolitettuna1616g1720kcal129.1g33.1g118.5g8.5g
Arvot/100g100g107kcal8g2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690