Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa1250g213kcal5g31.2g7.5g8.7g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)1000g1660kcal190g0g100g0g
Ranskankerma Valio375g1050kcal9.4g13.1g105g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g563g114kcal3.4g21.4g1.7g7.9g
Lihaliemikuutio Maggi28g77kcal2.5g1.9g6.3g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)250g675kcal75g0g42.5g0g
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.2g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7180g7645kcal573.8g147.2g526.4g37.4g
Valittu annoskoko3590g3822kcal286.9g73.6g263.2g18.7g
Annoskoko puolitettuna1795g1911kcal143.5g36.8g131.6g9.4g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690