Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa250g43kcal1g6.2g1.5g1.7g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)200g332kcal38g0g20g0g
Ranskankerma Valio75g210kcal1.9g2.6g21g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g113g23kcal0.7g4.3g0.3g1.6g
Lihaliemikuutio Maggi5.5g15kcal0.5g0.4g1.3g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)50g135kcal15g0g8.5g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1436g1529kcal114.8g29.4g105.2g7.4g
Valittu annoskoko718g764kcal57.4g14.7g52.6g3.7g
Annoskoko puolitettuna359g382kcal28.7g7.4g26.3g1.9g
Arvot/100g100g107kcal8g2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=208690